TÜBİTAK 1007 Projeleri
1- İzmir Metropolü ile Aliağa ve Menemen İlçelerinde Güvenli Yapı Tasarımı için Zeminin Sismik davranışlarının Modellenmesi.
TÜBİTAK 1001 Projeleri
1- İzmir İli Yerleşim Alanından Geçen Diri Fayların Paleosismolojisi. (Prj. Y.- Prof.Dr. Hasan SÖZBİLİR)
2- Ecemiş Fayı’nın Kabuksal Deformasyonunun Jeodezik ve Paleosismolojik Yöntemlerle İncelenmesi. (Prj. Y.- Doç.Dr. Fikret KOÇBULUT)
3- İzmir İl Sınırları İçerisinde Yer Alan Holosen-Kuvaterner Yaşlı Fayların Paleosismolojisi. (Prj. Y.- Prof.Dr. Çağlar ÖZKAYMAK)
4- İzmir Fayının Depremselliğinin Toprak Gazı (222rn ve Co2) Anomalilerinden Yararlanılarak Değerlendirilmesi.(Prj. Y.- Doç.Dr. Mutlu İÇHEDEF)
5- Doğu Anadolu Fay Zonu’nun (Dafz) Erkenek ve Sürgü Segmentlerinin Deprem Davranışının Çok Disiplinli Yöntemlerle İncelenmesi. (Prj. Y.- Prof.Dr. Ercan AKSOY)
6- İzmir ve Çevresinin Depremselliğe Neden Olan Jeodinamik Yapının Jeofizik ve Jeodezik Veriler ile Analizi ve Jeolojik Yorumu. (Prj. Y.- Prof.Dr.Oya ANKAYA)
DEÜ BAP Projeleri
1- İzmir İçin Deprem Erken Uyarı Sistemi (DEUSİS) Geliştirilmesi: Sensör, Yöntem ve Önkestirim Çalışmaları
2-Havza Yapısının Deprem-Zemin Ortak Davranış Spektrumu Üzerindeki Etkisi : Bornova/Menemen Ovası-İzmir Örneği
3- Datça ve Çevresindeki Tektonik Elemanların GNSS ve Mikrogravite Verileri ile İrdelenmesi
4-Depreme Dayalı Yerinde Tasarım Spektrum Oluşturulmasında Jeofizik Yöntemlerin Kullanılması:İzmir Körfezi Çevresi Örneği
5- Gediz Grabeni Sınırlayan Diri Fayların OSL-Yüzey Yaşlandırma Tekniği İle Paleosismik Geçmişinin Araştırılması
Afet İşleri Genel Müdürlüğü (AFAD) Deprem Daire Başkanlığı Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) Projeleri (2016-2018)
1- İzmir Balçova Segmenti Boyunca Heyelan Hareketlerinin DInsar ve LİDAR Yöntemleri İle Belirlenmesi ve İzlenmesi
2- Afet ve Acil Durumlar Sonrası Halkın Toplanma Alanlarına İlişkin Kriterlerin Belirlenmesi ve Değerlendirme Yönteminin Oluşturulması, İzmir Kenti Örneği